informatii culturale
Arhiva

Rich Site Sumary Bookmark infoarte


Users onlineDate contact

Statistici
Inapoi

in arhiva

19 Noiembrie 2008 | Teatrul National de Opereta |

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical

 Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical Astazi, miercuri, 19 noiembrie, Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa", aflat la prima editie, va propune un program variat, cuprinzand: un recital cameral, un duet Tibor Ivan (acordeon) si Stefan Doniga (pian); un concert de muzica religioasa romaneasca sustinut de Corala Teatrului National de Opereta si un recital de jazz Trio Contraste. Punctul culminant al serii este Gala Internationala de Balet "Viata e frumoasa", la care participa prim solisti din Germania, Elvetia, Brazilia, Japonia, Rusia, Italia, Romania, si care va avea loc in sala Teatrului National de Opereta "Ion Dacian."
 •  13.30 Conferinta de presa - Gala Internationala de Balet Foaier TNO
 • 17,00 "Viziuni" - recital cameral Tibor Ivan (acordeon), Slovacia si Stefan Doniga (pian), Romania
       In program: creatii de J. S. Bach, A. Piazzolla Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu

       Protagonistii recitalului ofera prilejul unei inedite intalniri intre doua glasuri fundamental diferite ca limbaj insa, paradoxal, atat de inrudite ca repertoriu. Acordeonul, instrument temperat dar limitat deseori in perceptia celor mai multi dintre noi la universul expresiv popular, imprumuta in totalitate repertoriul pianului, cu deosebirea esentiala - si favorabila lui - de a putea sustine un timp nedeterminat orice sunet prin prelungirea coloanei de aer, spre deosebire de instrumentul-rege, care, odata pronuntand un sunet, acesta se pierde odata cu incetarea vibratiei corzii.

       Intentia este aceea de a aseza cat mai precis alaturi calitatile si potentialul fiecaruia dintre ele, prin abordarea separata, in prima parte a programului, a unor partituri identice ca stil sau chiar ca si continut (preludii si fugi de Bach) si incheind cu o colectie de lucrari semnate Astor Piazzola, devenite celebre prin tocmai tandemul pe care cele doua instrumente il compun.

       TIBOR IVAN

       Un adevarat vrajitor al acordeonului, atragand prin farmecul si spontaneitatea sa, s-a nascut in 1988 in oraselul Velký Krtis din Slovacia de sud. Studiaza acordeonul de la varsta de 7 ani, fiind admis la Conservatorul  Ján Levoslav Bella in Banská Bystrica, unde studiaza  cu  profesorul  Igor Vlalch.  A participat la mai multe concursuri nationale si internationale, obtinand diferite premii: Premiul I la Concursul International  de acordeon din Tvrdošín (Slovacia), in 2005, 2007, 2008, a fost laureat al Concursului International in Poprad (2005), Premiul al II-lea  la Concursul International al  Slovak Conservatories in 2008. Are in pregatire o opera pop scrisa pentru acordeon  si  trei  actori compusa de tanarul Michal Paľko,  opera a carei premiera va fi in 2009.

       STEFAN DONIGA

       Nascut in 1979, Stefan Doniga a studiat pianului la Liceul de Arta "D. Cuclin", Liceul de Muzica "George Enescu" si Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. A concertat alaturi de orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Giurgiu, Satu Mare, Bacau, Orchestra Simfonica a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, precum si in compania Orchestrei Filarmonicii din Razgrad (Bulgaria) si a prestigioasei orchestre cehe "Camerata Janaceck", in cadrul unui turneu in Republica Coreea de Sud. A sustinut recitaluri pe scene din Bucuresti  si in alte mari orase din tara, dar si peste hotare, in tari precum Luxemburg, Ungaria, Cehia, Austria, Slovacia, Norvegia sau Coreea de Sud. In anul 2000 a reprezentat Romania la Primul Festival Balcanic al Tinerilor Pianisti de la Razgrad, unde a primit Medalia Festivalului. Stefan Doniga este singurul pianist roman care a inregistrat integrala mazurcilor pentru pian de Alexandr Skriabin, imprimarea fiind realizata live, in timpul unui recital sustinut la Ateneul Roman.

 • 18.00 Corala Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" - Concert de muzica religioasa romaneasca Biserica Sf. Apostoli Petru si Pavel

       Corul TNO are o istorie bogata, tumultoasa si plina de momente de stralucire, de inefabil artistic, de emotie si sensibilitate.

       Prezent in peisajul liric al teatrului inca de la inceput, alaturi de celelalte compartimente fundamentale ale genului, corul a constituit permanent o scoala generoasa pentru toate generatiile de solisti ai operetei, din randul carora o majoritate insemnata si-a facut ucenicia in acest ansamblu. Prin participarea la Festivalul International de Artele Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa", unde concertele de muzica religioasa vor arata ca ansamblul coral are si alte valente interpretative decat cele ale partiturii lirico-dramatice.

 • 19.00 Gala Internationala de Balet "Viata e frumoasa" Sala TNO

       Momente coregrafice din repertoriul international clasic, neo-clasic si contemporan

       Participa prim solisti din Germania, Elvetia, Brazilia, Japonia, Rusia, Italia, Romania

 1. OVIDIU MATEI IANCU, Opera Nationala Bucuresti
 2. ADINA TUDOR, Opera Nationala Bucuresti
 3. ROBERT ENACHE, Opera Nationala Bucuresti
 4. ALIN GHEORGHIU, Opera Nationala Bucuresti
 5. DIANA FERENCZ, Teatrul National de Opereta Bucuresti
 6. IULIAN RADOI, Teatrul National de Opereta Bucuresti
 7. MONICA STRAT, Teatrul National de Opereta Bucuresti
 8.  TRAIAN VLAS, Teatrul National de Opereta Bucuresti
 9. CASSINI SANDRINE, Regensburger Theater
 10. ISRAEL ALVEZ, Regensburger Theater
 11. DINU TAMAZLAKRU, Statts Opern Berlin
 12. CORINNE VERDEILL, Statts Opern Berlin
 13. SASCHA PIEPER, Theater Dusseldorf
 14. AYAKO KIKUCHI, Mainfranken Theater Würzburg
 15. CAROLINE MATTHIESSEN, Mainfranken Theater Würzburg
 16. DMITRY SLUDYANIN, Mainfranken Theater Würzburg
 17. IVAN ALBORESI, Mainfranken Theater Würzburg
 18. FLORIN FIEROIU, Guest
 19. VLAICU GOLCEA, Guest
 20. RAZVAN MAZILU, Guest
       OVIDIU MATEI IANCU

Este absolvent al Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti in 2002; a beneficiat de o bursa de studii la National Ballet School, Londra, in 2001. Angajat al Operei Nationale din Bucuresti din 2002, debuteaza in roluri solistice imediat dupa angajare, devenind Prim-solist un an mai tarziu.. A castigat trei premii la Concursul National Oleg Danovski, Constanta; la Nimes in 1999 a obtinut locul al III-lea, iar la Concursul  "Chaussons d'Or", la editia din 2000, i-a fost acordat Prix de Neuilly. In Romania, a castigat Selectia Nationala pentru Concurul Eurovision Young Dancers 2003, unde a obtinut locul al II-lea. A sustinut turnee in Olanda, Belgia, Italia, Franta Anglia, Germania si Elvetia. Repertoriul sau include: Pas de trois, Siegfried (Lacul lebedelor); 4 Prieteni (Coppelia); Printul (Cenusareasa); Phoebus (Nôtre-Dame de Paris); Lysander (Visul unei nopti de vara - Marc Bogaerts); Solo (Palladio - Mihai Babuska), Solo (Armonii trecute - Laurentiu Guinea).

       ADINA TUDOR

       A absolvit Colegiul National de Arte "Ion Vidu" din Timisoara. In anul 2003 a obtinut o bursa la Ajkun Ballet Theatre, in New York. A urmat cursuri de dans sub indrumarea coregrafilor: Wilhelm Burman, Diane Carttie (ABT), David Howard, Gilbert Meyer (Paris Opera). Este detinatoare a numeroase premii nationale si internationale printre care Locul Intai la competitia Danza Europa, Verona, Italia, 2003.  Din anul 2003 este angajata a Operei Nationale din Bucuresti. Printre spectacolele in care a detinut diferite roluri se numara: Lacul Lebedelor, Coppelia, Spargatorul de nuci, Giselle, Don Quijote, Simfonia Fantastica. A efectuat numeroase turnee in Europa, Japonia, Rusia si Coreea de sud.

       ROBERT ENACHE

       A absolvit Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti. A participat la urmatoarele competitii: Festivalul International Bergamo / Italia, 2002; Festivalul International Ravenna/Italia, 2003; Olimpiada Nationala Constanta, unde a obtinut Premiul I, Festivalul International de Dans, Opera Nationala Bucuresti, 2006; Olimpiada Nationala Tg. Mures, unde a obtinut o mentiune, Prix de Laussane, in 2006. A urmat stagii de dans clasic sub indrumarea maestrilor coregrafi: Gilbert Mayer si Sergiu Stefanschi si de dans neo-clasic Kilian sub indrumarea maestrului coregraf Arlette Von Boven. In 2006/ 2007 a obtinut bursa Heinz Bosl Stiftung.

       ALIN GHEORGHIU

       Este absolvent al Liceului de Coregrafie din Bucuresti, promotia 1992. In 1993 devine prim-solist al Operei Nationale din Bucuresti. In 2001 este absolvent al Academiei de Teatru si Film "I.L. Caragiale", sectia coregrafie-pedagogie. In 1998 obtine o bursa de studii de doua luni la Roma. Din 2002 pana in 2005 este solist la Landestheater Salzburg (Austria), dupa care revine pe scena Operei Nationale Bucuresti ca Prim-solist. Printre premiile sale se numara: 1989 si 1991 Premiul I, la Concursul National de Balet; 1998, Marele Premiu la Festivalul de la Phenian, Coreea de Nord. In 2004, este distins cu Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler. Printre spectacolele in care a detinut roluri principale se numara: Lacul lebedelor, Giselle, Don Quijote, Romeo si Julieta, Nôtre Dame de Paris, Anna Karenina, Carmen, Bolero. A efectuat turnee in: Italia, Germania, Elvetia, Austria, Olanda, Bulgaria, Coreea de Nord.

       DIANA FERENCZ

       A absolvit Liceul National de Arte "Ion Vidu", in 2001 sectia coregrafie. A urmat, apoi, Universitatea de Teatru si Cinematografie "I.L.Caragiale" din Bucuresti sectia Coregrafie. In repertoriul sau se inscriu lucrari ca: Lacul Lebedelor, Giselle, Esmeralda, Grand pas clasique - variatii clasice, Coppelia, Don Quichotte, Frumoasa din padurea adormita, Dans in ploaie, Rebelul - modern. Din 1998 pana in 2002 a fost membra a trupei de balet a Operei Romane din Timisoara, iar din 2002  face parte din trupa de balet a Operei Nationale din Bucuresti. In 2003 a participt la un turneu in Olanda cu Lacul Lebedelor, Cenusareasa si Spargatorul de Nuci. In noiembrie 2004 si octombrie 2005 a participat la Festivalul International de Dans din Bucuresti si la o serie de turnee in Italia cu Opera Nationala.

       IULIAN RADOI

       Este absolvent al Liceului "George Enescu", sectia coregrafie. A fost angajat al Operei Nationale din Bucuresti, Prim Solist la Teatrul Oleg Danovski, din Constanta. Din 1998 este solist la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti. Repertoriul sau de Prim Solist cuprinde spectacole ca: Vaduva Vesela, Contesa Maritza, Carmen, Voievodul Tiganilor, Tara surasului, Silvia, Paganini, Liliacul, Sange vienez, Diana si Acteon, Secretul lui Marco Polo, Hello Dolly!.

       MONICA STRAT

       A absolvit Liceul de coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti. Din 1998 este Prim Balerina a Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, unde a jucat in numeroase spectacole ca: Frumoasa din padurea adormita, Contesa Maritza, Fantana Blanduziei, Frumoasa Elena, Hello Dolly!, Liliacul, My Fair Lady, Paganini, printre altele. In aceasta perioada a avut sansa sa colaboreze cu nume importante din lumea dansului: Madalina Andrei, Adina Cezar, Andreea Constantinescu, Florin Feroiu, Constantin Florian, Aglaia Gheorghe, Razvan Mazilu, Mihai Mihalcea, Cornel Patrichi, Stefan Soare, Francisc Valkay.

       SANDRINE CASSINI

       A absolvit Conservatorului de dans din Nisa in anul 1993 dupa care a fost angajata la Opera din Paris.A avut angajamente ca Prim-solista la Monte Carlo, Franta, la opera din Zürich, Elvetia si Alberta ballet, Canada. Incepand cu 2007 este solista teatrului din Regensburg, Germania. A lucrat cu coregrafi renumiti precum W. Forsythe, J. Neumaier, Olaf Schmidt si J. Killian. Este detinatoarea Medaliei de aur la Concursul International de Dans de la Lausanne.

       ISRAEL ALVES

       A studiat timp de cinci ani la Academia de balet din Sao Paulo, Brazilia dupa care a continuat studiul la Academia Royala. In 1996 obtine Medalia de Aur la Concursul de Dans din Mercosul. Anul urmator participa la Festivalul de Dans din Joinville unde obtine primul loc impreuna cu premiul de Critica, fiind socotit cel mai bun dansator. In 1998 este finalist al Concursului de Dans de la Varna-Bulgaria.

       TRAIAN VLAS

       A absolvit Universitatea de Teatru si Cinematografie "I.L.Caragiale" din Bucuresti sectia Coregrafie, in 2007. A fost solist al Teatrului Oleg Danovski din Constanta, Prim Solist la Opera de Stat din Linz, iar din 2006 este Prim Solist la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti. Printre spectacolele in care a jucat se numara: Lacul Lebedelor, Giselle, Cenusareasa, Frumoasa din padurea adormita, Coppelia, Romeo si Julieta, Spargatorul de nuci, Carmen, Cocosatul de la Notre Dame, Don Quijote, dar si Hamletmachine. A efectuat numeroase turnee in: Berlin, Dresda, Nurnberg, Hamburg, Viena, Linz, Graz, Salzburg, Brusseles, Haga, Amsterdam, Maastricht, Roma, Palermo, Zurich, Tel-Aviv, Ierusalim, Salonic, Atena, Beijing, Tokio, Nagoya.

       DINU TAMAZLACARU

       S-a nascut in Republica Moldova. Din anul 1994 si pana in 2000 a urmat cursurile de balet la Scoala Alexander Iwanow. Din 2000 pana in 2002 a studiat la Conservatorul de Dans Maxim Abzalow din Viena. In timpul studiului a participat la Concursul de Balet din Austria unde a obtinut Medalia de Argint. In 2002 este castigatorul Marelui premiu din Lausanne si al medaliei de aur  la concursul International de balet din Perm-Russia. Este angajat ca solist la Opera de Stat din Berlin unde a dansat nenumarate roluri solistice. A participat ca invitat special la festivaluri internationale la Milano, Napoli, Gran-Canaria, Caserta. De asemenea este invitat la Gala Nureyev si Gala Maximova si Vassiliev.
       CORINE VERDEIL              
       S-a nascut in Franta si a absolvit Conservatorul Superior de Dans din Lyon. Primul angajament l-a obtinut la Baletul National din Marseille urmat de cel din Düsseldorf. Lucreaza cu diferiti coregrafi precum Roland Petite, Heinz Spoerli si Youri Vamos. Actualmente este solista la Opera din Berlin sub conducerea lui Vladimir Malakhov. Este detinatoarea Medaliilor de Aur la concursurile internationale de balet din Grasse si Montpellier precum si a Medaliei de Argint la Concursul de Dans din Houlgate.

       SASCHA PIEPER

       A absolvit Scoala de Balet de Stat din Berlin. A colaborat intre 2004 si 2007 cu Compania Gregor Seyffert, pentru ca din 2007, sa devina balerin la Regensbrug Theater. Printre spectacolele in care a jucat se numara: Micul Print, Marchizul de Sade, Frumoasa din padurea adormita, Tango Palast si Pasquita.

       AYAKO KIKUCHI

       Nascuta in Tokyo, Japonia si-a inceput cariera, la varsta de opta ani, cu  maestra Mitsuyo Kishibe. Premiata la competitii nationale, participa si castiga, in anul 1998, cel de-al 26-lea Prix de Lausanne. Cu bursa obtinuta, isi continua studiile la Scoala de balet John Neumeier din Hamburg, Germania. Dupa primul contract cu Opera Nationala din Berlin, unde danseaza repertoriul marilor balete clasice, se reintoarce in Japonia, unde pe langa participarea la festivaluri si gale de balet lucreaza la diferite proiecte de dans contemporan cu Teatrul National Japonez din Tokyo, alaturi de coregraful Kimiho Hulbert. A interpretat roluri principale in: Don Quijote, Coppelia, Spargatorul de nuci, Lacul Lebedelor si Frumoasa din padurea adormita. In decembrie 2006, debuteaza in rolul Julietei din Romeo si Julieta pe scena Teatrului din Würzburg si impresioneza de atunci publicul prin naturaletea si eleganta, precizia si usurinta dansului.

       CAROLINE MATTHIESSEN

       De nationalitate engleza, nascuta in Nurenberg, a studiat la Conservatorul de Muzica si Arta din Frankfurt. Incepand de la varsta de 19 ani danseaza cu succes roluri ca: Odette\Odile (Lacul Lebedelor), Swanilda (Coppelia) si Ophelia (Hamlet), roluri ce impresioneaza criticii care o nominalizeaza in revista Theater-Pur,  in anul 2002, pentru cea mai talentata tanara dansatoare din Bavaria. Din septembrie 2005 fermeca publicul pe scena teatrului din Wuerzburg in diferite roluri, ceea ce ii aduce, in septembrie 2008 ravnitul Premiu Artistic Bavarez 2008 inmanat de Ministrul de Stat, Dr. Thomas Goppel. De asemenea creeaza doua piese in coregrafie proprie pentru scena Studio a Teatrului Mainfranken din Würzburg.

       IVAN ALBORESI

       A studiat la Accademia del Teatro Nuovo di Torino si la Academia John Cranko din Stuttgart. Urmeaza contracte in diferite orase din Germania si Elvetia, unde a avut ocazia sa lucreze cu prestigiosi coregrafi printre care: Heinz Spoerli, Ben van Cauwenberg, Lindsay Kemp, Robert North, Qu Ping, Gonzalo Galguera, Charles Guillaume si Tony Sterago. Din 2001, este angajat al Teatrului din Würzburg. Pe langa spectacole de balet, opereta si musicaluri, debuteaza in piese de teatru ca Macbeth (in rolul Seiton, servantul sau) si Sex-Comedie a unei nopti de vara (A midsommernight-Sex-Comedy") de Woody Allen (in rolul lui Puck). In ipostaza de coregraf creeaza pentru scena Studio a teatrului piese ca  II Movement, The Elements, Pantalone e Colombina, Adele Alba si Wo [nie] ein Laut war. De asemenea a pus in scena, in calitate de regizor, in colaborare cu asociatia italiana Teatro in Cerca din Wuerzburg, trei piese de teatru.

       DMITRY SLUDYANIN

       A primit educatia de balerin in Woronesch, localitate situata in partea de Sud-Est a Rusiei europene unde a absolvit cu titlul de Actor al Baletului.  A avut ocazia sa lucreze cu Yuri Grigorovitch si a dobandit experienta dansand ca  solist in numeroae teatre printre care: Kremlin Balet din Moscova, Rostow am Don, Stanislawski-Moscova, Nemirovitsch-Danchenko si Teatrul din Rostock, Germania. Printre rolurile dansate se numara cele din Giselle, Chopiniana, Frumoasa din padurea adormita pe scene din Europa, China si Statele Unite ale Americii. Din sezonul 2006/07 a castigat simpatia publicului din Würzburg in rolul lui Romeo din Romeo si Julieta si in rolul Printului din  Spargatorul de nuci.

       SIMONA SOMACESCU

       Urmeaza cursurile Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti. Timp de 15 ani a dansat pe prima scena lirica a tarii, Opera Nationala Romana, ca prim-solista. A interpretat roluri remarcabile precum: Giselle din Giselle, Odette - Odile din Lacul Lebedelor, Quiteria din Don Quijotte, Nikia din Bayadera, Julieta din Romeo si Julieta, Isolda din Tristan si Isolda, Katarina din Imblinzirea Scorpiei, Mama Asee din Peer Gynt, Clara din Spargatorul de nuci, Medora din Corsarul, Chloe din Daphnis si Chloe, Astarteea din Manfred, Primavera din Carmina Burana, Anna Karenina din baletul cu acelasi titlu. In 1985, la varsta de numai 16 ani, obtine Diploma de Onoare in Competitia Internationala a Balerinilor Solisti de la Moscova. In 1991 i se decerneaza Premiul publicului la Concursul International de Balet de la Helsinki; in 1994 castiga Prima Mentiune in cadrul Concursului International de Balet de la Jackson din Statele Unite ale Americii. In 2004, i se acorda Ordinul "Meritul Cultural" in Grad de Cavaler.

       FLORIN FIEROIU

       A absolvit Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti si Academia de Teatru si Film - Bucuresti, sectia Coregrafie. A studiat cu Ion Tugearu si Miriam Raducanu. A participat la stagii animate de renumiti coregrafi ca: Dominique Bagouet, Steve Paxton, Eduard Gabia, Christine Bastin, Charles Linehan, Christian Trouillas. Dintre spectacolele sale mentionam: Calator prin Labirint, Inaripat, Piesa gresita, DaDaDans, Alcool. Amar. Amor, DanSolitude, A waiting for., Human Installation, Ready-Modern-Made, Love zig-zag. A realizat coregrafia pentru numeroase spectacole de teatru si a colaborat cu importanti coregrafi, regizori si actori din Romania. In 1996 a obtinut premiul Le Prix Individuel d'Interpretation, in cadul celei de-a V-a editii a Intalnirilor Coregrafice Internationale de la Paris iar in 2008 Premiul senatului UNITER pentru Coregrafie in arta spectacolului.

       VLAICU GOLCEA

       Este muzician de jazz, compozitor, producator si sound designer, absolvent al Academiei de Muzica Bucuresti-sectia Jazz. Discografia lui cuprinde peste 20 de titluri editate in tara si strainatate. Are o bogata activitate concertistica internationala, fiind initiator al grupurilor East Village (jazz) si Aievea (electro-jazz). De asemenea compune muzica pentru teatru, film, dans contemporan si instalatie multimedia.

       RAZVAN MAZILU

       Si-a inceput cariera de timpuriu, ca regizor, student fiind la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" si a realizat, alaturi de Maia Morgenstern, spectacolul Dama cu Camelii la Teatrul National Bucuresti. Este primul dansator roman protagonist al unui one-man show coregrafic, interpretand patru personaje din opera lui Shakespeare intr-un spectacol de o ora (Jocul de-a Shakespeare in coregrafia lui Ioan Tugearu). Incepand cu 1998 este invitat permanent al Operei Nationale Bucuresti ca solist in spectacolele Simfonia fantastica, Casa Bernardei Alba, Rosu si  Negru, Anna Karenina, Stampe japoneze s.a. Spectacolele sale sunt prezentate in turnee in numeroase tari, printre care China, Israel, Italia, Franta, Spania, Danemarca, Elvetia, Rusia, Egipt, Slovacia, Ungaria. Printre cele mai importante premii ale carierei sale se numara: Premiul UNITER pentru coregrafie in 2007, Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler, acordat de Presedintia Romaniei in 2004, Premiul de Interpretare al Operei Nationale din Paris la Concursul International de Balet, Paris, 1996. De la dans contemporan la teatru-dans, de la cabaret la musical, de la tangou la clasici, dansator, regizor-coregraf sau scenarist, Razvan Mazilu abordeaza cu aceeasi lejeritate stiluri si ipostaze diverse, ramanand insa loial propriei sale naturi: aceea a unui artist autentic.
 • 21,00 "The Joy of Music" - recital de jazz Trio Contraste. In program: creatii de R. Oschanitzky, G. Gershwin, J . Mandel, D. Brubeck, L. Anderson, M. Glentworth, M. Moleiro, L.  Bernstein, A . Piazzolla, J. Raducanu - Art Jazz Caffe 

       Ansamblul Trio Contraste a fost fondat in 1986. De atunci, acestia au concertat in tara si in strainatate, avand peste 40 de concerte pe an in: Germania, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Franta, Danemarca, Austria, China, Suedia, Polonia. Toti cei trei membri ai grupului au si cariera solo, cantand muzica clasica, dar cand canta impreuna, principalul lor scop este acela de a promova muzica contemporana romaneasca. Majoritatea repertoriului lor este dedicat compozitorilor romani ca: Anatol Vieru, Aurel Stroe, Myriam Marbé, Stefan Niculescu,Nicolae Brandus, Octavian Nemescu, Corneliu Dan Georgescu, Eugen Wendel, Lucian Metianu, Doina Rotaru, Violeta Dinescu, Maia Ciobanu, Sorin lerescu, Dan Dediu, George Balint, Petru Stoianov, Irinel Anghel, Diana Rotaru etc.

       Trioul este invitat permanent al Festivalului International de Muzica Contemporana Bucuresti, care are loc in fiecare an in luna mai. De asemenea, a  participat la alte festivaluri ca: East - Vest Amsterdam (1991); Contemporary Music Festival - Huddersfield (1993); Nueva Musica - Bogota (1993); Musicarama Hong- Kong (1995); Piano Plus Festival - Bamberg and Zeit fur Neue Musik -Bayreuth (2001); George Enescu Festival - Bucharest (2003, 2007), Culture Escape - Switzerland (2007), Stockholm New Music - Sweden (2008), Cracovia New Music Festival - Poland (2008). Trio Contraste a obtinut Premiul Uniunii Compozitorilor din Romania in anul 1986 si in 1990 Stipendienpreis in Darmstadt- Germania.

 

Sursa:

3964 vizualizari     Versiunea de print Tipareste articolul     Trimite pe email Trimite unui prieten         Comenteaza Comenteaza ( 0 )

Comentariu:

Autor:

  Introdu codul:   

Alte titluri din Evenimente
Newsletter

Sugestii pentru infoarte.ro

Sugestii, sfaturi, un "bug" sau o eroare in site-ul nostru ?


Va recomandam

Site-uri partenere:                                               Designed by:               Sponsor principal

:
Site specializat destinat oamenilor de afaceri din Romania.Banner exchange system - on-line advertisingServicii web si de publicitate